Camping

 

Camping är en utomhusaktivitet där deltagarna kallas campare. Man lämnar staden och civilisationen och sin hemort för att njuta av naturen samtidigt som man övernattar utomhus på en campingplats för det mesta. Man kan även campa i skogen. När man campar gör man det antingen i ett tält, husvagn, husbil eller så sover man under bar himmel. Den här aktiviteten blev populär i början av 1900-talet. Man campar oftast i parker eller offentliga naturområden eller på privatägda campingplatser. Scouterna bland annat har campingen som en väldigt central del i sin aktivitet. Man ska då lära sig att lita på sig själv och andra och lära sig att arbeta i ett lag. Camping är ett billigt alternativ om man ska sova över någonstans speciellt om man ska på idrottsevenemang eller musikfestivaler. De som arrangerar evenemanget står ofta för ett öppet fält där man kan ställa upp det man ska sova i och andra grundläggande bekvämligheter som toaletter, kök och duschar. 

Camping kan beskrivas på en rad olika sätt. En som är survivalist kanske endast har med sig sina stövlar medan en lite mer modern och bekväm campare har med sig egen el, värme och utemöbler. När man campar utför man ofta många olika aktiviteter. De vanligaste är paddling, fiska, klättring, vandring, cykling, motorcykel eller simning. Man kan kombinera vandringen med att campa genom att ha med sig sitt tält i väskan och sätta upp det när man vill sova för natten eller så kan man vandra utifrån en och samma centrala plats. Endel människor har permanenta stugor, villavagnar eller husvagnar som står på ett och samma ställe, på en camping. Det här kallas att campa men man kan också kalla det att campa om man vistas utomhus av nödvändighet, om man till exempel inte har något hem, eller för de som väntar under natten i köer. Man kan helt enkelt kalla lite vad man vill för att campa men egentligen är det något man gör under mer än en dag.

De som campar gillar ofta att umgås med andra som campar i små grupper. Det finns grupper som anordnar träffar där man låter sina medlemmar träffas på det sättet och samtidigt campa då. Det finns två organisationer i Storbritannien som anordnar sådana här träffar där man kan knyta nya kontakter. De är Caravan Club och Camping och Caravanning Club

Här kommer en liten sammanfattning på vad som kan vara bra och vad som är vanligt att ha med sig när man campar. First aid kit om någon skadar sig, tält eller vindskydd som man kan bo i/under, hammare för att sätta fast tältet med, sovsäck och liggunderlag, ficklampor, fällbara stolar och bord, yxa att hugga ved med, myggmedel, fiskespö, rejäla kläder så som regnkläder och kängor, tirangakök att laga maten på och någon multi-kniv kan vara bra att ha. 

Backpacking är en mobil variant av camping. De har med sig väldigt lätt utrustning eftersom de ska bära med sig allt i ryggsäckar. De brukar vandra över land, korsa floder och så läger på avlägsna platser och de väljer var de ska slå läger efter behag.